14 Kasım 2020 Cumartesi

Film Yorumu 4: Bir Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu


Herkese Merhaba
Bugün oldukça eğlenceli ve sıkılmadan izleyeceğiniz bir film ile karşınızdayım.

Aslında bu film " Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu" isimli kitaptan uyarlanmış. 2018 yapımı olan Bir Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu'nu izlerken çok eğlendim. Mutlu eden ve enerjinizi yükselten filmlerden.

Kahramanımız Ajatas Oghash Rathot ( Dhanush), Hindistan'da yaşıyor ve bir Hintli. Babasız olduğu için küçük yaşlarda çalışmaya başlıyor. Annesi sürekli Paris'e gitmekten bahsediyor. Ajatas, sürekli her gördüğü adam için " Babam bu mu? " diye sorarak annesini çıldırtıyor. Büyüyor ve bir gün annesini kaybediyor. Annesinin mektuplarını buluyor. O zaman öğreniyor ki babası bir Fransızmış. Annesinin ailesi evlenmelerine izin vermemiş. Onlar da anlaşmışlar. Bir gün Paris'te Eyfel Kulesi'nde buluşacaklardır ama geçim derdi yüzünden hiç gidememiş. 

Babasını bulmak için yola çıkıyor. Paris'e varıyor ve ilk olarak İkea mağazasına gidiyor. Bunun nedeni ise çocukken eline geçen bir İkea kataloğunu ezberleyene kadar incelemesi.

Burada bir kızla tanışıyor. Hayatının aşkını bulmuştur. Tanışma şekli çok tatlıydı. Mutlaka izleyin. Kızla randevulaşıyorlar. Kalacak yeri olmadığı için geceyi İkea'da bir dolabın içinde uyuyarak geçirmeye karar veriyor. Ama uyurken o gece görevliler dolabı başka ülkeye gönderiyorlar. Yoldayken uyanıyor ve karşısında mültecileri görüyor. Yakalanıyorlar ve onu da mülteci sanıyorlar. Anlatıyor ama inanmıyorlar. Pasaportunu da sahte sanıp parçalıyorlar. 

Kaçıyor ve bavuluna saklandığı bir kadın ona yardım ediyor, para kazandırıyor ama parayı kaptırıyor. Sonra mülteci arkadaşlarıyla birlikte parayı geri alıyorlar. Mülteci kampına gidip, oradakilerin derdini dinliyor ve parayı onlara dağıtıyor. Böylece o insanların mülteci olmasına gerek kalmıyor. Çünkü lazım olan paraya artık sahiplerdir.

Çok uzatıyorum gibi oldu o yüzden finale bağlıyorum. Kızın arkadaşına ulaşıyor ve başkasıyla evlenmek üzere olduğunu öğreniyor ve Hindistan'a geri dönüp öğretmenlik yapıyor ama kız onu buluyor ve mutlu son oluyor.
Babasını da buluyor ama mezarında. Babası Eyfel Kulesi'nde annesini hep beklemiş.



1 yorum:

  1. ahhha annem genelde sever böyle filmleri . öneri için teşekkürlerr

    YanıtlaSil