16 Kasım 2020 Pazartesi

Oku-Yorum 6 : Işığın Savaşçısının Elkitabı - Paulo Coelho


Işığın Savaşçılarına Kocaman Bir Merhaba

Bugün Işığın Savaşçısının Elkitabı'ndan bahsedeceğim. Işığın Savaşçısının Elkitabı, Simyacı'dan sonra okuduğum ikinci Paulo Coelho kitabı olmuştu. Simyacı benim için çok özel bir kitap olduğu için bu kitabı onunla kıyaslamayacağım ama bu kitabı da en az Simyacı kadar sevdim.

Işığın Savaşçısının Elkitabı'nda hayatınıza da uygulayabileceğiniz pek çok öneri bulabilirsiniz. Hatta elinizin altında tutup, ara sıra rastgele sayfa açıp okuyabilir ve kendinize hayat felsefesi yapabileceğiniz pek çok şey bulabilirsiniz. Aslında görmüş geçirmiş bilge birisi tarafından size nasihat veriliyormuş gibi ama kitabın adı gibi sanki bir el kitabı yazılmış. Hangi durumlarda nasıl davranmalıyım tarzı sorularımızın cevabını bulabiliriz.

Kitabın ilk bölümü hariç diğer kısımlar (kitabın %95'i diyebilirim) daha önce gazetede yayınlanmış. Sonra kitaplaştırırken bu ilk ve son bölüm eklenmiş. Sanırım hikayeleştirmek istemişler. Ayrıca ilk kısmın kitaptaki önerileri daha tılsımlı hale getirdiğini düşünüyorum. 

Kitabı beğendim mi? Tabi ki beğendim. Kütüphaneden alıp okumuştum ama daha sonra kendi mütevazi kütüphaneme de eklemeyi çok isterim. Keşke sizler de alıp okusanız. Eminim çok beğenirdiniz.

Aşağıda sizler için bazı alıntılar paylaştım. Defterime o kadar çok alıntı not etmişim ki neredeyse tüm kitabı oturup el yazımla kopya etmişim gibi duruyor. Hatta hızımı almayıp yazamadıklarımı telefonla çekmişim. Keşke tüm kitabı sizinle paylaşabilseydim ama bu hem yasal olmazdı hem de o kadar zamana sahip değilim. Zaman değerli ve hızlı geçiyor. Bununla ilgili bazı bilimler şeyler okumuştum ama yanlış aktarırım diye endişe ettiğimden bahsetmeyeceğim.

O yüzden size tadımlık lezzetler bırakıp kaçıyorum. Tadı damağında kalanlar ise bence Işığın Savaşçısının Elkitabı'nı okusunlar. Kesinlikle eve almam lazım bu kitaptan :)

Işığın Savaşçısının Elkitabı'ndan Alıntılar


4 yorum:

  1. ayy öyle güzel anlattın ki almak için bakınıyorummm ^^

    YanıtlaSil
  2. idare eder evet, simyacı dışındaki kitapları vasat yaaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Coelho'nun hayatını konu alan "Paulo Coelho'nun En İyi Hikayesi" adlı filmi de izlemediyseniz öneririm.

    YanıtlaSil
  4. blogun dünkü yazımdaydıııı :)

    YanıtlaSil